Her kan du læse om hverdagen i Solstrålens almen delen.
- Det er en forældre opgave at sørge for at tjekke jeres barn ind hver morgen og ligeledes også ud hver aften. Dette gøres på skærmen i gangen. Det er også her I skal melde ind om ferie og sygdom.
- Det er vigtigt, at I som forældre siger goddag til personalet, så vi ved I er kommet. Ligeledes er det vigtigt, at I siger farvel, når I går hjem. Der skal gives besked, hvis barnet hentes af andre end forældrene. I kan også skrive på stamkortet, hvis der er personer, der må hente barnet uden forudgående besked til os.
Vi åbner i Børnehuset Solstrålen kl. 6.20.
Dagen starter stille med morgenmad hos vuggestuen og i børnehaven. Børn, der skal have morgenmad med, skal være her inden kl. 7.20.
Kl. 7.30 går vi på stuerne og dagen starter op med leg og planlagte aktiviteter på stuerne.
Kl. ca. 8.30 spiser vi formiddagsmad, det kan være brød og frugt eller grønt. Dette spises på stuerne eller udenfor, afhængig af vejret.
Kl. 10.45 spiser vuggestuen og kl. 11.00 spiser børnehaven. Køkkenet producerer mad efter fødevarestyrelsens anbefalinger og med 90% økologisk kost.
Kl. 12. Alle børn, der ikke sover er på legepladsen. Legepladsen er inddelt i zoner, så grupperne ikke blandes. I dette tidsrum er der også sovebørn. Der sidder en medarbejdere ved børnene til børnene sover. I vuggestuen lægges børnene til at sove enten i krybberummet eller på stuerne. Her er der overvågningsanlæg.
Kl. ca. 14. starter eftermiddagsmaden. dette foregår enten inde eller udenfor. Der serveres typisk frugt/grønt og brød eller forskellige former for grød eller lign.
Der er leg og læring over hele dagen i Børnehuset Solstrålen.
Kl. 16.00 samles de sidste vuggestuebørn i vuggestuen og de sidste børnehavebørn i børnehaven. Vi lukker kl. 16.45 mandag til torsdag og kl. 16.00 om fredagen.
Sygdom Hvis jeres barn er blevet syg, vil vi rigtig gerne have besked. Reglen er, at børn ikke kan modtages i institutionen, hvis de er syge. Barnet er sygt, når det har feber, men kan også være sygt uden feber f.eks. ved slem forkølelse, hyppig diarré, øjenbetændelse eller når det ikke er i stand til at deltage i både inden- og udendørs aktiviteter. Når vi ringer efter jer, ved barns sygdom, så er det fordi jeres barn har det skidt og har brug for sin mor eller far. Vi forventer derfor, at I kommer og henter jeres barn hurtigst muligt. Det kræver energi og overskud at være i daginstitution, derfor anbefaler vi en feberfri dag inden barnet kommer igen. Et barn der har kastet op om natten, er IKKE parat til at møde i daginstitution dagen efter.
Husk at melde sygdom på Aula. Giv også besked om sygdommens art, hvis den er smittebærende. Dette af hensyn til de andre børn og forældre i Solstrålen.
Medicin: Da vi ikke er uddannet til at uddele medicin, gør vi det kun, hvis barnet er kronisk sygt med f.eks. astma, epilepsi eller feberkramper og kun efter tydelig skriftlig instruks fra lægen.
Hygiejne: Vi forsøger at gøre, hvad vi kan for at begrænse sygdom blandt børn og voksne, ved at være opmærksomme på vores daglige hygiejne i institutionen. Der benyttes engangsvaskeklude, handsker og lejepapir ved bleskift. Puslebordene sprittes altid af efter brug.
Skofri zone i vuggestuen og børnehaven: I bedes stille skoene i garderoben. Der er mange børn, der leger på gulvet, hvorfor vi gerne vil have, at de forbliver rene og tørre.
Påklædning Det er vigtigt for jeres barns trivsel at være praktisk påklædt både til vejret og til livlig aktivitet. Børn sidder almindeligvis ikke meget ned, og deres små kroppe er i konstant bevægelse, hvilket giver dem bevægelsesmæssige færdigheder, som de skal bruge senere i livet. Børn er også meget nysgerrige, hvilket giver dem livserfaringer. Praktisk tøj er derfor løstsiddende og passende til barnets alder.
For info om specialgruppen henvises til Paragraf 82 | Børnehuset Solstrålen (aula.dk)