Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Tværfagligt samarbejde

Tværfagligt samarbejde:

 

Vores Logopæd. (talepædagog) står for tale- og kommunikations undervisning. Den primære funktion er at vejlede personalet, men hun har også børnene individuelt eller i grupper, udfra det enkeltes barns behov. Derudover vejleder hun forældre og er tovholder til netværksmøder vedr. sprog og kommunikation. Fysioterapeut og ergoterapeut har sin daglige gang i Solstrålen og   behandler børnene individuelt og i gruppe efter det enkelte barns behov. Nogle børn vil således få behandling et par gange om ugen, mens andre vil få det i en begrænset periode. Derudover vejleder fys/ergo personalet og tager sig af alt vedr. hjælpemidler. I er som forældre altid velkomne til at komme og se hvordan der arbejdes og få vejledning til øvelser hjemme.

 

Netværk: alle børn tilbydes kommunikations-og sprognetværk med opstart efter opsamlingsmødet. I netværket deltager logopæd, primærpædagog, evt. fys/ergo, forældre og øvrige personer tæt på barnet. I Netværket er der fokus på barnets sproglige og kommunikative kompetencer og det er her indsatsen overfor barnet aftales og koordineres. Der afholdes 5 netværksmøder á en time årligt.

 

Ved behov har vi eksterne konsulenter i Solstrålen, det kan være vi har børn med nedsat syn eller døvblindfødte børn, Så bliver vi vejledt af konsulenter fra henholdsvis Refnæsskolen og Døv-blindecenteret.

 

Visitation: Alle børn i Solstrålen revisiteres i september og februar, efter visitationen afholdes et statusmøde, hvor relevante fagpersoner deltager. Primærpædagogen har udarbejdet en skriftlig status og en handleplan for næste halve år.