Vores køkken er 90-100% økologisk og vi har Guldmærket i økologi.
I børnehuset Solstrålen tilbyder vi vores børn forskelige typer mad, under hensyn til allergi og kultur. Vi holder fast i traditioner og elsker fornyelse.
Vi serverer morgenmad, formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad. Vi hjælper gerne børnene med servering, men målet er at gøre dem selvhjulpne.
Morgenmaden består af Boller/brød, Cornflakes, havregryn/havregrød, mælk og forskellig frugtgrød.
Alle medarbejderne får et pædagogisk måltid, så børnene kan se at vi at alle spiser og smager maden.
Vi er optaget af at vores børn er ernæret ordentligt, så de har energi og overskud til at indgå i de aktiviteter, lege og udfordringer de bliver budt på i løbet af dagen i institutionen.
Vi er bevidste om at børn der er ernæret ordentligt, mindsker risikoen for livsstilssygdomme som overvægt, diabetes og hjertekar sygdomme senere i livet.
Målet for Solstrålens kost- og måltidspolitik er at følge de anbefalinger der er udstedt fra Køge kommune samt sundhedsstyrelsens vejledning om ernæring om børn i dagtilbud, i det omfang det er økonomisk muligt.
Vi vil på denne måde sikre at vores børn får en sund og varieret kost uden overdreven brug af sukker og tilsætningstoffer.
Specialgruppen er ikke omfattet madordningen.